Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 29. juni 2013

WiMPcontaineren på Øyafestivalen sitt backstageområde i år også

First Aid tar turen innom WiMPcontaineren

First Aid Kit tar turen innom WiMPcontaineren

Under Øyafestivalen i fjor ble første Øyacontainer gjennomført, som står plassert i backstageområdet på Øyafestivalen. Resultatet ble 12 innspillinger, som gjennom året har blitt lansert i WiMP.

Av artister som tok turen innom containeren i fjor nevnes First Aid Kit, Baroness, Sondre Lerche, Bushman’s Revenge, Susanna, Susanne Sundfør og Young Dreams.

I år blir det samme gjennomført under navnet WiMPcontaineren.

Musikkredaktør Bjørn Hammershaug uttaler:

“Øyafestivalen har som alltid et fantastisk program som åpner for utallige potensielle konstellasjoner og spennende låtvalg. Vi drømmer om å få Damon Albarn inn i containeren, gjerne sammen med Jupiter. Det hadde vært skikkelig tøft å kople Niko Valkeapää sammen med en elektronika-artist, og vi ser på muligheten med norske artister for å få med deres ønskepartnere. Uansett hva som kommer ut av containeren er i hvert fall forutsetningene tilstede for mange magiske øyeblikk også i år”

Og videre har festivalsjef Claes OIsen en drøm om dette:

“Det optimale hadde vært å fått til et samarbeid mellom en norsk artist og en utenlandsk artist som kan gi den norske artisten et internasjonalt boost. James Blake med Jenny Hval? Truls og Solange?»

Se video med høydepunkter fra fjorårets containeropptak her, akkompagnert av Sondre Lerche & Young Dreams:

Og hør spillelisten med fjorårets bidrag:

Pitchfork har senere trukket frem Susanna feat. Susanne Sundfør & Siri Nilsen innspillingen.

Hva er WiMPcontaineren?

WiMPcontaineren er et samarbeid mellom den norske musikktjenesten WiMP og Øyafestivalen, der hensikten er å bygge relasjoner mellom artist, festival og streamingtjeneste, samt skape grobunn for impulsive produksjoner.

WiMPcontaineren er et lydtett studio, plassert i forlengelsen av Øyafestivalens backstageområde. Containeren inneholder PA og backlineoppsett som betjenes av en profesjonell produsent og tekniske fagfolk. WiMP stiller videre med en topp utstyrt lydbuss, som sørger for opptakene.

Åpningstider for WiMPcontaineren alle dager (ons-lør) kl 13.00-20.00.

Du kan låne musikk av andre utøvere nevnt i saka, bare søk her.

Bilde: First Aid Kit på Øya 2012. Foto: Nikolaj Jonas Blegvad

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *