Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 17. oktober 2024

5 låter som har inspirert Louien

I dag Torsdag 17. oktober kl. 19:00-19:30 kan du oppleve enda en skikkelig godbit i Deichman Bjørvika. Vi inviterer til Ferske spor live med Louien på musikkscenen i tredje etasje. Det blir både et mini-intervju og en minikonsert. Gratis og åpent for alle. Velkommen! Her & nå guider Louien deg gjennom 5 låter som har inspirert henne.

Av: Victor Josefsen / Foto: Pressebilde

Vi i Deichman musikk har fulgt Louien helt fra starten. I 2019 meldte tidligere Deichman-kollega David Jønsson (han bidrar fortsatt i Deichman musikk nå og da) følgende i en utgave av Ferske spor: ‘Når stemmen til Live Miranda Solberg stiger frem etter drøye 30 sekunder av Be Forgiven (fra debutalbumet None of My Words, red.anm.), er det som om tiden og alt rundt deg stopper opp. Hun har en helt unik stemme, som kan beskrives som en gåsehudfremkallende mikstur av britisk folk (‘a la Sandy Denny) og folk/country fra den amerikanske vestkysten. En praktfull singel’.

 

5 låter som har inspirert Louien

Louien. Pressebilde

Don’t Forget Me, Maggie Rogers

Denne låta spilte jeg på repeat i en uke da den kom ut tidligere i år. Jeg elsker alt: desperasjonen i vokalen, de drivende gitarene, råheten i teksten. En låt jeg virkelig skulle ønske jeg hadde skrevet selv!

Communication, The Cardigans

Det er litt flaut, men den her er faktisk en nyoppdaget låt for meg. Jeg hørte bare på de største hit’ene til The Cardigans da denne kom ut, så Communication gikk under radaren. Uansett, den traff meg i magen da jeg hørte den (for første gang) for noen mnd. siden, og da spesielt teksten. Så presist om å ikke få kontakt!

Moving Out, Kacey Musgraves

Hvis jeg måtte velge én artist å høre på resten av livet, ville det vært Kacey Musgraves. Golden Hour fra 2018 har hjulpet meg igjennom mange dårlige dager, snudd fokuset mitt til noe positivt, og det gjelder for det nyeste albumet hennes også. Moving Out er et perfekt eksempel på det: myk lyd, en beroligende og håpefull tekst; det føles som en varm klem.

Holder av meg, No. 4

Denne sangen er så sykt romantisk, begynner å grine hver gang jeg hører den. Skulle gjerne klart å sette så tydelig ord på det å møte en man virkelig kan se for seg livet sammen med. Og det er så vakkert og dramatisk produsert. Kom og syng den i bryllupet mitt, No 4?

I Need a Teacher, Hiss Golden Messenger

Du skal lete lenge etter en låt med mer avhengighetsskapende driv enn denne. Americana på sitt aller beste! Setter på denne når jeg trenger litt energi, funker hver eneste gang! Perfekt for å kurere nerver før konsert er den også.

 

Louien – Every Dream I Ever Had (Album, 2024)

Louien. Foto: Pressebilde

 

Sjekk også:

Louien – «Please» (Ferske spor uke 9/2024)

The Northern Belle, Louien & Signe Marie Rustad – «Silver Bows & Bells» (Musikalske julespor 2023)

The Northern Belle m/ Signe Marie Rustad, Darling West, Malin Pettersen, Louien, Ida Jenshus – «Chicago» (Ferske spor uke 37/2021)

Louien – «Better woman» (Deichman: Årets album 2021, Katrine Judit Urke).  Louien – «Deep Within» (Ferske spor uke 16/2021)

Louien – «Better Woman» (Ferske spor uke 11/2021)

The Northern Belle ft. Siv Jakobsen & Louien – «No Rush»  (Ferske spor uke 8/2021)

Louien – «The Fool» (Ferske spor uke 38/2019)

Louien – «Heart and Mind Alike» (Ferske spor uke 34/2019)

Louien – «Be Forgiven» (Ferske spor uke 13/2019)

 

Sjekk også relaterte saker under  (inkludert ‘5 plater som har inspirert Louien’)

 

Følgende flotte utøvere har tidligere gjestet Ferske spor live:

Greatfruit
https://tinyurl.com/3ah7xt7s

FLTY BRGR GRL
https://tinyurl.com/36wx4vb4

Flight Mode
https://tinyurl.com/mryzzn5t

Hilma Nikolaisen
https://tinyurl.com/2395hbds

Damokles
https://tinyurl.com/bdemvvda

Sid Hart
https://tinyurl.com/8ms5p283

 

Sjekk ut spalten Ferske spor på Deichman musikk

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *