Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 7. september 2015

Plateanmeldelse: This Is Head- «This Is Head»

This Is Head

 

This Is Head

 

This Is Head (2015)

 

Adrian Recordings

 

Malmø-kvartetten This is Head holder det enkelt og selvtitulerer likegodt sin tredje langspiller. Gjennomhøring av tidligere bragder har vist en tilbøyelighet til å mikse inn elementer både fra krautrocken og disco, en utstaket kurs som på mange sett fortsetter her.

 

Albumet er spilt inn i en isolert hytte nord for Gøteborg, nærmere bestemt i Timmerdalen. Isolasjon kan vel være vår verste fiende, men i kreative miljø kan selvpålagt karantene sikkert være befriende for å la innestengte ideer få utløp. Hele albumet er da også påfunnet, jammet og innspilt i denne hytten.

Paletten er rik og variert. Her blandes instrumentaler i dronelandskap med mer melodiøse parti. Klassisk instrumentering blir påføyd synther, klokkespill og i blant en klangfull, jamrende vokal, som føles mer som et auditivt lag enn en ren tekstlig formidling. For den som skummer gjennom teksten og vil ha noen kjappe knagger kan det hele fremstå som en svensk variant av Yeasayer, men med sedvanlig nordiske myk-melankolske stemninger. Andre ganger, som på People, drar kanskje den svaiende bassgangen og det kosmiske landskapet mer veksel på The Doors.

Bandet har en lekende tilnærming med stadige brytende partier og stilbytter, som noen ganger går på bekostning av helheten, men som over tid vokser seg frem til noe større og tidvis meget behagelig. Det er fristende å tenke hvordan naturens lyd og lysbilde-effekter og de påfølgende endrede sinnsstemninger har satt sine trykk på musikken her. For albumet starter da også med instrumentalen Beginning, går gjennom Natten og avsluttes så klart med End. Gjennom denne dagsreisen suser vi innom melodier med suggerende, hypnotiske, tribale uttrykk.

 

 

 

Sake er hentet fra Musikkbloggen – Bergen Offentlige Bibliotek
Tekst: Arild Ness

 

Sjekk også:

This is Head Albumanbefaling: This is Head – The Album ID

 

Foto: Stian Schløsser Møller

i 20102 spilte Yeasayer en fin-fin konsert på Rockefeller. Sjekk bildene fra konserten.

 

Rockestjernen som egentlig ville bli poet

Krautrock – Vilje til eksperimentering

Historietimen: Disco Demolition Night

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *